Kuukausitiedote 1/2018

26.1.2018

KOMMODORIN TERVEHDYS

Hyvät pursiseuralaiset,

Otin vuoden vaihteessa kommodorin tehtävät vastaan Jan Janssonilta. Kiitän Jannea menestyksekkäästä puheenjohtajakaudesta sekä pursiseuran luotsaamisesta hyvässä myötäisessä. Luotsi-toimintakeskus on saatu käyttöömme, venepaikkoja on vähintään riittävästi, arvokasta nuorisotyötä tehdään, kilpailuissa on saavutettu menestystä ja talouskin on vakaalla pohjalla. Jannen asema Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n varapuheenjohtajana tarjoaa meille arvokasta näkymää valtakunnalliseen veneilymaailmaan.

Omasta puolestani kiitän jäsenistöä lämpimästi luottamuksesta. Uusi tehtävä on kunniakas ja aloitan vastuullisen toiminnan myönteisessä hengessä. Sekä purje- että moottoriveneilijät toimivat suuressa seurassamme yhteisen harrastuksen hyväksi. Laajassa jäsenistössämme on monipuolista osaamista, ammattitaitoa ja tarpeellista tietoa. Aloittava hallitus edustaa mainiosti jäsenistöä toimintamme eri alueilla.

Radikaaleja kurssimuutoksia ei tarvittane, mutta toimintaympäristössämme on tapahtunut melkoista kehitystä, ja Kuopion Pursiseurankin kannattaa tarkastella tulevaisuutta omista lähtökohdistaan. Uusia matka- ja purjeveneitä ostetaan kovin vähän, moottoriveneilyssä trendinä on päiväveneily matkaveneilyn vähentyessä ja jäsenistömme ikärakenne on kasvamaan päin. Tavoitteenani on käynnistää strategiatyötä hallituksen piirissä ja otamme mielellämme vastaan jäsenistön ajatuksia tulevaisuuden tarpeista.

Luotsi-toimintakeskuksen käyttöä voidaan monipuolistaa palvelemaan jäsenistöämme ja vierasveneilijöitä. Pirttiniemessä on erinomaisia mahdollisuuksia tarjota virikkeitä ja aktiviteettia perheille, joten yritetään saada lapsia ja nuoria entistä enemmän veneilyn pariin.

Meillä on Suomen hienoimpia järviympäristöjä, kaunis puhdas luonto ja rajoittamattomat vesiyhteydet. Kanavoidaan kiinnostusta näiden tarjoamiin virkistysmahdollisuuksiin pursiseuramme kautta.

Hyvää alkanutta vuotta 2018!

Terveisin Ossi

CEVNI-KOULUTUS JA -TUTKINTO

CEVNI-koulutus ja -tutkinto järjestetään tänä vuonna lauantaina 17.2. Luotsi-toimintakeskuksessa. Kouluttajana toimii Heikki Lukkarinen. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät seuran nettisivuilta: www.kuopionpursiseura.fi/koulutustoiminta/cevni-kurssi/

KATSASTAJAKURSSI KUOPIOSSA MAALISKUUSSA

Kuopiossa järjestetään katsastajan perus- ja uusijakurssi 17.-18.3.2018. Paikkana toimii Luotsi-toimintakeskus Pirttiniemessä.

Koulutukset järjestetään yleensä Etelä-Suomessa, joten tämä tilaisuus Kuopiossa kannattaa nyt käyttää hyväksi.

Jos siis haluat oppia uutta ja olet kiinnostunut veneiden katsastustoiminnasta, niin ota yhteyttä katsastuspäällikkö Ari Koivistoon, 040 502 3677 tai arikoivisto1(at)gmail.com.

MUISTA ILMOITTAUTUA MESSUTALKOISIIN

Kallavesj'-messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan jo vuodesta 1964 lähtien ja ensi kevään messujen ajankohdaksi on ankkuroitu 6.-8.4.2018.

Nyt jo 55. kerran järjestettävän tapahtuman onnistumisen edellytyksenä on seuran jäsenten aktiivinen osallistuminen erilaisiin talkootyötehtäviin messujen järjestelyissä.

Tarjolla on monenlaista tekemistä niin rakentamisessa ennen messuja, messujen aikana kuin messujen jälkeen purkuhommissakin. Messujen aikana tekemistä on mm. ravintolassa, sähkötöissä, infopisteessä jne. Kaikille löytyy varmasti mielekästä ja tärkeää tekemistä ja pienikin apu on tarpeen.

Lue lisää seuran nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan: www.kuopionpursiseura.fi/messutalkoot/

EHDOTA VUODEN VIERASSATAMAA

Kallavesj' -messujen yhteydessä on perinteisesti julkistettu Vuoksen vesistön vuoden vierassatama. Nyt voit vaikuttaa sataman valintaan lähettämällä ehdotuksesi perusteluineen sähköpostitse osoitteeseen kuops(at)kuopionpursiseura.fi. Ehdotukset tulee lähettää 28.2. mennessä. Viime vuonna palkinto meni Järvisydämen vierasvenesatamalle.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Helmikuu