Kuukausitiedote 3/2018

27.3.2018

KALLAVESJ'-MESSUILLE ILMOITTAUTUNUT YLI 120 NÄYTTEILLEASETTAJAA

Kuopio-hallissa 6.-8.4.2018 järjestettäville Kallavesj'-messuille on ilmoittautunut yli 120 näytteilleasettajaa ja mukana on viime vuoden tavoin useita yrityksiä, joita messuilla ei aiemmin ole nähty. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja kävijöitä odotetaan viimeisten vuosien tapaan yli 25 000.

Messuovet ovat auki perjantaina klo 11-18, lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16. Tapahtuman avajaiset pidetään perjantaina 6.4. klo 13. Avaajana toimii maailmanympäripurjehtijana, liikemiehenä ja kansanedustajana tunnettu Hjallis Harkimo.

Näytteilleasettajien kiinnostus Kallavesj'-messuja kohtaan on kasvanut viimeisten vuosien aikana ja näyttelypaikat myytiin tänä vuonna ennätysajassa loppuun.

Lue lisää: www.kallavesj.fi

KOLME UUTTA TUKIKIPPARIA SEURAAN

Tiistaina 20.3.2018 järjestetyn Kuopion Pursiseuran vuosikokouksen yhteydessä jaettiin huomionosoitukset kolmelle ansioituneelle seuran jäsenelle. Jan Jansson, Anne Serguskin ja Jukka Savio nimitettiin Tukikippareiksi.

Kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin lisäksi vuoden 2017 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

VARTIOVUOROTOIVEET TOIMISTOLLE

Pirttiniemen venepaikkasääntöjen mukaisesti jokainen venepaikan haltija on velvollinen osallistumaan alueen vartiointiin.

Töiden tai muun vastaavan merkittävän seikan takia vartiovuoron ajankohdasta voi esittää toivomuksen seuran toimistolle 30.4. mennessä. Toivomus tulee esittää perustelujen kera. Vartiovuorolista laaditaan kevään aikana.

OLETHAN MUISTANUT MAKSAA JÄSENMAKSUN?

Tämän vuoden jäsenmaksut laskutettiin tammikuussa ja eräpäivä maksuilla oli 31.1.2018. Maksumuistutukset maksamattomista laskuista lähetettiin maaliskuun alussa. Jos et jostain syystä ole saanut laskua, ilmoita siitä seuran toimistolle 040 760 3446 tai kuops(at)kuopionpursiseura.fi.

UUSI KESKUSTELUFOORUMI KUOPS:N JÄSENILLE

Kuopion Pursiseuran jäsenille on luotu suljettu Facebook-ryhmä. Ryhmä toimii keskustelufoorumina ja (epävirallisena) informaatiokanavana. Ryhmässä voi julkaista myös myydään/ostetaan -ilmoituksia.

Ryhmään pääset liittymään osoitteessa: www.facebook.com/groups/KuoPS

PURJEHDUSKAMAKIRPPIS

Juniori- ja kevytvenetoimikunta järjestää purjehduskamakirppiksen Luotsi-toimintakeskuksessa lauantaina 14.4. klo 13-17. Kirppiksen myyntipöydät ovat maksuttomia ja mukaan ovat tervetulleita kaikki seuran jäsenet. Myytävät tuotteet voi jättää myös toimikunnan myytäväksi, jolloin tuotot ohjataan juniorityöhön. Luotsissa kahvio kirppiksen aikana. Tilaisuudessa kuullaan klo 14 alkaen purjehtija Pekka Granrothin tarinaa purjehdusuransa käänteistä optipurjehtijasta avomeripurjehtijaksi. 

PIRTTINIEMEN KEVÄTTALKOOT

Pirttiniemessä järjestetään kevättalkoot lauantaina 28.4. klo 9-14. Luotsi-toimintakeskuksessa on tarjolla ruokaa talkoolaisille klo 12. Talkoot päättyvät lipunnostoon klo 14, jonka jälkeen kahvitarjoilu. Myös sauna laitetaan lämpiämään.

Ruokailun järjestämiseksi talkoolaisia pyydetään ilmoittautumaan ke 25.4. mennessä seuran toimistolle kuops(at)kuopionpursiseura.fi tai 040 760 3446.

Huom! Pirttiniemen alueella olevat pukit, trailerit ym. kasat tulee merkitä omistajan nimellä ja puhelinnumerolla talkoisiin mennessä. Merkitsemättömät kasat toimitetaan kaatopaikalle talkoiden yhteydessä.

VENEILYKAUDEN AVAJAISET

Pirttiniemessä järjestetään veneilykauden avajaiset ja lipunnosto lauantaina 28.4. klo 14. Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu Luotsi-toimintakeskuksessa. Tervetuloa!

KEVÄÄN YHTEISNOSTOT PIRTTINIEMESSÄ

Pirttiniemessä järjestetään keväällä kaksi yhteisnostopäivää: la 5.5. (ilmoittautuminen 25.4. mennessä) ja la 26.5. (ilmoittautuminen 16.5. mennessä).

Huom! Lauantaina 26.5.2018 ei lasketa veneitä Luotsi-toimintakeskuksen ja pohjoisrannan huoltolaiturin edustalta. Lisätietoja seuran toimistolta.

Yhteisnostoihin tulee ilmoittautua ennakkoon seuran nettisivuilta löytyvällä lomakkeella tai kuops(at)kuopionpursiseura.fi tai 040 760 3446.

Nostojärjestys ja tarkempi aikataulu tulee nähtäville seuran nettisivuille ja Pirttiniemen ilmoitustaululle viikkoa ennen nostopäivää.

Noston hinta on 65 € / vene. Erillisestä maston nostosta veloitetaan 35 €. Jälki-ilmoittautuneilta peritään 20 € lisämaksu. Mahdolliset lisäpainot laskutetaan sopimuksen mukaisesti.

Luotsi-toimintakeskuksessa toimii yhteisnostopäivinä kahvio.

ENSI KESÄN ESKAADERI SUUNTAA MATARIIN

Kuopion Pursiseura järjestää kesällä 2018 eskaaderin Matariin. Matka alkaa lauantaina 30.6. Kuopiosta ja Matariin saavutaan lauantaina 7.7. Paluu tapahtuu sunnuntaina 8.7. omaan tahtiin.

Lue lisää seuran nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan: www.kuopionpursiseura.fi/eskaaderi

TULEVIA TAPAHTUMIA

Huhtikuu tuo tullessaan runsaasti erilaisia tapahtumia ja koulutuksia. Alla on nähtävillä huhti- ja toukokuun tapahtumat. Lisätietoa näistä ja muista tapahtumista löydät seuran nettisivuilta: www.kuopionpursiseura.fi/kalenteri

Huhtikuu

6.-8.4. Kallavesj' 2018 -messut
Ke 11.4. Meri-VHF-kurssi
La 14.4. Hätämerkinantoharjoitus
La 14.4. Kallavesj' karonkka
Ti 17.4. Skuutti purjehduskoulu (teoria)
Ke 18.4. Meri-VHF-tutkinto
Ti 24.4. Skuutti purjehduskoulu (teoria)
La 28.4. Pirttiniemen kevättalkoot
La 28.4. Veneilykauden avajaiset          

Toukokuu 

Ke 2.5. Skuutti purjehduskoulu (teoria)
Ke 2.5. Katsastuspäivä
Ke 2.5. Sammuttimien tarkastus
La 5.5. Yhteisnosto
Ti 8.5. Skuutti purjehduskoulu (teoria)
12.-13.5. Kevytvenepurjehduksen alueleiri, 1. osa     
Ti 15.5. Skuutti purjehduskoulu (teoria)
Ke 16.5. Katsastuspäivä
Ke 23.5. Sammuttimien tarkastus
La 26.5. Yhteisnosto
26.-27.5. Optimistijollien rankingkilpailut
Ke 30.5. Katsastuspäivä