Kuukausitiedote 4/2018

26.4.2018

KALLAVESJ'-MESSUILLA VIERAILI YLI 25 000 KÄVIJÄÄ

Kallavesj'-messut on saatu tämän vuoden osalta päätökseen. Messut houkutteli runsaasti kävijöitä tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan ja kokonaiskävijämäärässä päästiinkin järjestäjän asettamaan tavoitteeseen, eli 25 000 kävijään. Näytteilleasettajia oli yli 120.

Messujen avauspuheesta ja perinteisestä touvin katkaisusta vastasi Hjallis Harkimo. Messuilla julkistettiin perinteisesti myös Vuoksen vesistön vuoden vierassatama. Tänä vuonna palkinto meni Taipaleen vierasvenesatamalle. Palkintoa oli vastaanottamassa Erkki Korhonen Keski-Savon Järvipelastajista ja Jaana Mähönen Varkauden kaupungilta.

Tapahtumaan oli ilmainen sisäänpääsy, mutta kävijöitä kannustettiin lahjoittamaan vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu Pidä Saaristo Siistinä ry:n Kalusto kuntoon -kampanjaan. Kampanja kerää varoja yhdistyksen uuden huoltoaluksen hankintaan Saimaalle. Alus on tärkeä työkalu, jota ilman veneilijöille ja retkeilijöille arvokkaita retkisatamapalveluita ja järviluonnon puhtautta ei voida ylläpitää.

Kiitos kaikille kävijöille, näytteilleasettajille, toimitsijoille ja yhteistyökumppaneille hienosta viikonlopusta!

Ensi vuoden Kallavesj'-messut järjestetään Kuopio-hallissa 29.-31.3.2019.

ILMOITTAUTUMINEN KESÄN KEVYTVENEHARJOITUKSIIN ALKANUT

Purjehduskausi lähestyy ja ilmoittautuminen kesäkauden kevytveneharjoituksiin on alkanut. Harjoituksiin tulee ilmoittautua etukäteen (30.4. mennessä) alla olevan linkin kautta löytyvällä lomakkeella.

www.kuopionpursiseura.fi/juniori-ja-kevytvenetoiminta/ilmoittautuminen/harjoitukset

Harjoitusajat ym. infon löydät seuran nettisivuilta ja Nimenhuudosta. Seuran nettisivuilta löydät ilmoittautumisohjeet myös kesän leireille.

www.kuopionpursiseura.fi/juniori-ja-kevytvenetoiminta
teamkuops.nimenhuuto.com

KESÄN LAITURIPAIKKAKARTTA JULKAISTU

Tulevan kesän laituripaikkakartta on julkaistu ja se on nähtävillä seuran nettisivujen jäsensivuilla sekä Pirttiniemen ilmoitustaululla (Luotsi). Myös venepaikkalaskut on lähetetty venepaikan haltijoille.

Mahdolliset huomautukset venepaikkoihin tai venepaikkalaskuihin pyydetään ilmoittamaan mahdollisimman pian seuran toimistolle kuops(at)kuopionpursiseura.fi tai 040 760 3446.

POHJOIS-RANNAN TALVISÄILYTYSKENTTIÄ TASOITETAAN

Pohjois-rannan talvisäilytysalueita tasataan ja maisemoidaan tulevana kesänä heti veneiden vesillelaskun jälkeen ja tätä työtä varten talvipaikoille T 300 – T 339 ei saa jättää trailereita tai venepukkeja, vaan ne on väliaikaisesti vietävä aallonmurtajalle M- ja N-laitureiden edustalle. Tarvittaessa seura siirtää veneet/trailerit veneenomistajan laskuun.

PIRTTINIEMEN KEVÄTTALKOOT

Pirttiniemessä järjestetään kevättalkoot lauantaina 28.4. klo 9-14. Luotsi-toimintakeskuksessa on tarjolla ruokaa talkoolaisille klo 12. Talkoot päättyvät lipunnostoon klo 14, jonka jälkeen kahvitarjoilu. Myös sauna laitetaan lämpiämään.

Ruokailun järjestämiseksi talkoolaisia pyydetään ilmoittautumaan seuran toimistolle kuops(at)kuopionpursiseura.fi tai 040 760 3446.

Huom! Pirttiniemen alueella olevat pukit, trailerit ym. kasat tulee merkitä omistajan nimellä ja puhelinnumerolla talkoisiin mennessä. Merkitsemättömät kasat toimitetaan kaatopaikalle talkoiden yhteydessä.

VENEILYKAUDEN AVAJAISET

Pirttiniemessä järjestetään veneilykauden avajaiset ja lipunnosto lauantaina 28.4. klo 14. Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu Luotsi-toimintakeskuksessa. Tervetuloa!

VENEIDEN KATSASTUKSET ALKAVAT

Veneiden katsastukset alkavat toukokuussa ja kaikki katsastukset pyritään tekemään määrättyinä katsastuspäivinä touko- ja kesäkuun aikana. Katsastuspaikkana toimii Pirttiniemen tukikohta.

Katsastuspäivät 2018:

• Ke 2.5. klo 16-20 (runkokatsastukset)
  • Ke 16.5. klo 16-20 (runkokatsastukset)
  • Ke 30.5. klo 16-20
  • Ke 6.6. klo 16-20
  • Ke 13.6. klo 16-20
  • Ke 20.6. klo 16-20

Ilmoittautuminen katsastuspäivää edeltävään maanantaihin mennessä seuran nettisivuilta löytyvällä lomakkeella tai kuops(at)kuopionpursiseura.fi tai 040 760 3446.

Huom! Todistus venevakuutuksen voimassaolosta on esitettävä katsastuksen yhteydessä.

Yhdelle katsastuspäivälle otetaan enintään 40 katsastettavaa venettä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Yleisten katsastuspäivien ulkopuolella tehtävistä katsastuksista tulee sopia suoraan katsastusmiesten kanssa.

ENSIMMÄINEN VENEIDEN YHTEISLASKU SIIRTYY

Lauantaille 5.5. suunniteltu veneiden yhteislasku Pirttiniemessä siirtyy lauantaille 19.5. (ilmoittautumiset 9.5. mennessä). Toinen yhteislasku järjestetään suunnitellun mukaisesti lauantaina 26.5. (ilmoittautumiset 16.5. mennessä).

Huom! Lauantaina 26.5. ei lasketa veneitä Luotsi-toimintakeskuksen ja pohjoisrannan huoltolaiturin edustalta.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät seuran nettisivuilta.

ENSI KESÄN ESKAADERI SUUNTAA MATARIIN

Kuopion Pursiseura järjestää kesällä 2018 eskaaderin Matariin. Matka alkaa lauantaina 30.6. Kuopiosta ja Matariin saavutaan lauantaina 7.7. Paluu tapahtuu sunnuntaina 8.7. omaan tahtiin.

Lue lisää seuran nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan: www.kuopionpursiseura.fi/eskaaderi

ETSITKÖ JUHLA- TAI KOKOUSTILAA?

Pirttiniemen huvila tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Huvilan lisäksi käytössä on myös saunatilat.

Kuopion Pursiseuran jäsenillä (varsinaiset jäsenet) on mahdollista vuokrata huvilaa ja saunaa edulliseen jäsenhintaan:

• huvila 250 € / vrk
  • sauna 50 € / ilta

Tiedustelut ja varaukset: 040 760 3446, kuops(at)kuopionpursiseura.fi

Yhteistyökumppaniltamme Voltti Juhla- & Pitopalvelulta löydät herkulliset tarjottavat juhliin ja tapahtumiin (myynti puh. 044 718 0100, www.lounashuonevoltti.fi). Monipuolinen ja joustava suunnittelu aina asiakkaan toiveiden mukaan.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Huhtikuu

La 28.4. Pirttiniemen kevättalkoot
La 28.4. Veneilykauden avajaiset