Suomen parhaat optimistijollapurjehtijat kilpailivat Kallavedellä

29.5.2018

Kuopion Pursiseuran järjestämä kansallinen optimistijollien rankingkilpailu purjehdittiin loistavissa olosuhteissa Kallavedellä satamaselällä. Kilpailu oli KuoPS:lle suuri menestys ja se keräsi paikalle kaikki maan parhaat junioripurjehtijat.

Tapahtuma oli seuramme uudistuneelle kilpailuorganisaatiolle tärkeä näytön paikka tavoitellessamme tulevaisuudessa tärkeitä purjehduskilpailuja järjestettäväksemme. Onnistuimme erinomaisesti kaikilta osin ja voimme luottavaisesti katsoa kohti uusia haasteita kilpailujen järjestäjänä.

Kilpailu vietiin läpi aurinkoisessa säässä ja hyvässä tuulessa. EM-kilpailuihin jo valittu Kaapo Mättö purjehti yhteistuloksissa sijalle 11. Lisäksi Kuopion Pursiseuralle varmistui kaksi paikkaa Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin, sillä Pihla Mättö ja Carla Päivinen purjehtivat Suomen PM-joukkueeseen. EM-kilpailut purjehditaan Hollannissa kesäkuussa ja PM-kilpailut Ruotsissa elokuussa.

Kuopion osakilpailun voiton vei jo toisena vuotena peräkkäin Simon Karlemo Espoosta. Toiseksi tuli Sebastian Feodoroff Helsingistä ja kolmanneksi purjehti Xiaojian Keinänen Raumalta.

Kilpailu tallentui katsottavaksi myös Petteri Mussalon ja Krista Nurmen loistavien valokuvien ansiosta. Kannattaa käydä katsomassa oheisesta linkistä:

Kilpailutoimikunnan puolesta kiitokset ja hatunnosto koko upealle kilpailuorganisaatiolle! Erityismaininnan ansaitsee Tarmo Föhr, jonka ansiot sekä kalustohankinnassa että radan järjestämisessä olivat valtavat.

Joni Päivinen
Kilpailutoimikunnan pj.