Järvipelastajille tukikohta Pirttiniemeen

20.6.2018

Kuopion Järvipelastajien operatiivisen toiminnan tukikohta siirtyy Maljalahdelta Pirttiniemeen. Kuopion Pursiseura ry ja SMPS Kuopion Järvipelastajat ry allekirjoittivat asiaa koskevan sopimuksen toukokuun lopulla.

Rakennushankkeen toteuttaa kokonaisuudessaan Kuopion Järvipelastajat. Sopimusteknisistä syistä rakennus tulee Pursiseuran taseeseen, mutta käyttöoikeus ja ylläpitovelvollisuus ovat Järvipelastajilla. Omistusjärjestely ja käyttöoikeuden laajuus perustuvat Pursiseuran ja Kuopion kaupungin väliseen maanvuokrasopimukseen. Käyttöoikeus ulottuu vuoden 2051 loppuun saakka jatkuen sen jälkeenkin kaupungin ja Pursiseuran mahdollisesti uusiessa keskinäisen vuokrasopimuksensa.

Hankkeen toteuttaminen alkaa tänä kesänä tehtävillä pohjatöillä, minkä jälkeen Pirttiniemeen siirretään kaupungin luovuttama Tikkalansaaren leirikeskuksen entinen saunarakennus. Noin 80 neliön suuruisen rakennuksen siirto tapahtuu vesitse. Uusi tukikohta on tarkoitus vihkiä käyttöön viimeistään keväällä 2019.

Kuopion Pursiseuran kommodori Ossi Sivén ja Kuopion Järvipelastajien hallituksen puheenjohtaja Jussi Tuovinen pitävät tehtyä sopimusta luontevana järjestelynä ja synergiahyötyjä tuovana.

- Merkittävä osa jäsenistöistämme kuuluu molempiin yhdistyksiin. PV Herman Saastamoinen on operoinut jo pitkään Pirttiniemestä käsin. Yhdistystemme arvot ovat myös varsin yhteneväiset. Ja Iivarinsalossa saaritukikohtammekin ovat lähekkäin.

Kuopion Pursiseura ja SMPS Kuopion Järvipelastajat kiittävät Kuopion kaupunkia myötämielisestä suhtautumisesta hankkeeseen.