Kuukausitiedote 6/2018

20.6.2018

JÄRVIPELASTAJILLE TUKIKOHTA PIRTTINIEMEEN

Kuopion Järvipelastajien operatiivisen toiminnan tukikohta siirtyy Maljalahdelta Pirttiniemeen. Kuopion Pursiseura ry ja SMPS Kuopion Järvipelastajat ry allekirjoittivat asiaa koskevan sopimuksen toukokuun lopulla.

Rakennushankkeen toteuttaa kokonaisuudessaan Kuopion Järvipelastajat. Sopimusteknisistä syistä rakennus tulee Pursiseuran taseeseen, mutta käyttöoikeus ja ylläpitovelvollisuus ovat Järvipelastajilla. Omistusjärjestely ja käyttöoikeuden laajuus perustuvat Pursiseuran ja Kuopion kaupungin väliseen maanvuokrasopimukseen. Käyttöoikeus ulottuu vuoden 2051 loppuun saakka jatkuen sen jälkeenkin kaupungin ja Pursiseuran mahdollisesti uusiessa keskinäisen vuokrasopimuksensa.

Hankkeen toteuttaminen alkaa tänä kesänä tehtävillä pohjatöillä, minkä jälkeen Pirttiniemeen siirretään kaupungin luovuttama Tikkalansaaren leirikeskuksen entinen saunarakennus. Noin 80 neliön suuruisen rakennuksen siirto tapahtuu vesitse. Uusi tukikohta on tarkoitus vihkiä käyttöön viimeistään keväällä 2019.

Kuopion Pursiseuran kommodori Ossi Sivén ja Kuopion Järvipelastajien hallituksen puheenjohtaja Jussi Tuovinen pitävät tehtyä sopimusta luontevana järjestelynä ja synergiahyötyjä tuovana.

- Merkittävä osa jäsenistöistämme kuuluu molempiin yhdistyksiin. PV Herman Saastamoinen on operoinut jo pitkään Pirttiniemestä käsin. Yhdistystemme arvot ovat myös varsin yhteneväiset. Ja Iivarinsalossa saaritukikohtammekin ovat lähekkäin.

Kuopion Pursiseura ja SMPS Kuopion Järvipelastajat kiittävät Kuopion kaupunkia myötämielisestä suhtautumisesta hankkeeseen.

TERVETULOA VEHMERSALMELLE!

Hyvät veneilijät!

Ensi vuonna Kuopion Pursiseura täyttää kunniakkaat 130 vuotta. Juhlatoimikunta on päättänyt, että vuoden 2019 juhlavuoden päätapahtuma on Vehmersalmella 30.6.2019!

Tapahtumalla on vahvat lähtökohdat vesiteiden merkityksestä Suomen asuttamiseen ja kirkon vaikutuksesta kansamme sivistämiseen. Jokaisen vesiteiden varrella sijaitsevan kirkon torni on kautta aikojen piirtynyt ensimmäisenä lähestyvän veneilijän näkökenttään.

Tapahtuman ohjelmaa kehitellään parhaillaan juhlatoimikunnassa ja teema julkistetaan viimeistään seuran syyskokouksen toimintasuunnitelmassa.

Lauantaina 30.6. tänä vuonna Lions Club Vehmersalmi ja vehmersalmelaiset toivottavat kaikki veneilijät viettämään mukavaa iltapäivää ja iltaa Vehmersalmen satamaan. Alueella on monimuotoista Vehmersalmi-päivien ohjelmaa ja paikallisen Lions Clubin järjestämä jokavuotinen ”Vesjperä” ilta.

Vesjperän ohjelmassa on mm rantakalaa ja puhvetti, musiikkia (The Peepless), taikuri Olli Minkkinen ja Esterin julkistaminen. Vesjperän ohjelma alkaa 17.00, mutta alueella on tapahtumia koko iltapäivän, mm lasten katumaalauskilpailu!

Hyvä veneilijä, paremman tekemisen puutteessa poikkea laituriin, joko yöksi tai muuten vain. Laituritilaa löytyy runsaasti. Samalla tutustut pursiseuran tulevan juhlavuoden päätapahtumapaikkaan ja paikkakuntaan. Onhan meidän hieno Jänissalon saaritukikohtakin perustettu aikanaan Vehmersalmen kunnan alueelle.

Tervetuloa Vehmersalmelle!

Jorma Päivinen
Juhlatoimikunnan jäsen

PURJEHDUKSESTA KIINNOSTUNEILLE NAISILLE AVATTU UUSI FACEBOOK-RYHMÄ

Facebookiin on perustettu uusi ryhmä purjehduksesta kiinnostuneille naisille. Ryhmän nimi on ”Kallaveden ja Saimaan Naispurjehtijat” ja sen tarkoituksena on järjestää yhdessä erilaisia purjehdustapahtumia.

Oletpa sitten kokeneempi purjehtija tai vasta-alkaja, tai puolisosi tai ystäväsi purjehtivat ja laji kiinnostaa sinua, liity ryhmään mukaan.

UUSI PUOMI ASENNETTU POHJOISRANNAN AALLONMURTAJALLE

Pohjoisrannan aallonmurtajalle on asennettu puomi hillitsemään asiatonta autoilua aallonmurtajalla. Venepaikan haltijoiden kulku aallonmurtajalle ja venepaikoille on tietenkin sallittua, mutta puomi tulee sulkea aina perästä. Huom! Puomi on vielä keskeneräinen.

TOIMITSIJAKSI KUOPIO VENEILEE -TAPAHTUMAAN

Kuopion Pursiseura järjestää Kuopio Veneilee -tapahtuman Hotelli Scandicin rannassa lauantaina 4.8. klo 10-16. Tapahtumassa kävijät pääsevät tutustumaan markkinoiden uusimpiin venemalleihin ja erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin. Menossa on mukana venealan yrittäjiä sekä muita toimijoita ja tahoja.

Tapahtuma järjestetään talkoovoimin ja erilaisiin järjestelytehtäviin tarvitaan aktiivisten jäsenten apua. Talkootehtävinä on mm. seuran esittelyteltan kuljettaminen ja kasaus, seuran esittelypisteellä toimiminen ja järjestyksenvalvonta. Ilmoittaudu talkoisiin seuran toimistolle kuops(at)kuopionpursiseura.fi tai 040 760 3446.

SEURAN TOIMISTO KIINNI

Seuran toimisto on kiinni 22.6.-29.7. Seuran sähköpostia luetaan tänä aikana satunnaisesti. Kiireellisissä asioissa pääsihteerin tavoittaa puhelimitse 040 760 3446.

Seuran lippuja ja avaimia on saatavilla toimiston ollessa suljettuna satamamestarilta.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Kesäkuu

Ma 25.6. Kevytvenepurjehduksen iltakurssi
Ti 26.6. Tiistaipurjehdus (matkaveneet)