Helsingin regatta 30.6-1.7 2018 FIN-842

12.7.2018

H-vene tiimimme asetti viime kauden päätteeksi tavoitteeksi päästä kaudelle 2018 mittaamaan vauhtia ja tasoamme valtakunnantasolla. Kesän kisoiksi valikoituivat Helsingin regatan yhteydessä pidettävä H-vene ranking ja SM-kisat elokuulla Tampereella.

Torstai-iltana saatiin trailerin valot talven jäljiltä hereille ja oltiin valmiita perjantaina suuntaamaan kohti HSK:n satamaa Lauttasaaressa. Perjantaina pudotettiin vene veteen ja rikattiin masto. Viikonlopuksi oli luvassa reipasta tuulta (10-14 m/s).

Lauantaina aamun ekassa startissa kohtuu hyvä startti ja ekalla ylämerkillä käännettiin kuudentena. Toisella kiekalla hieman valuttiin ja maaliin tultiin yhdeksäntenä. Toiseen lähtöön karmaisevan huono startti ja crossattiin oikeaa reunaa kohti vapaisiin tuuliin. Sääennusteen mukaan tuulen piti kääntyä päivän aikana luoteesta pohjoiseen. Vauhtimme oli hyvää ja käänsimme ylämerkillä nelosena. Lenssivauhtimmekin toimi ja alamerkiltä suuntasimme hyvissä asemissa luoville. Suosimme oikeaa reunaa edelleen hieman muita pidemmälle ja saimme hyvän shiftin. Ylämerkillä vielä taidokas merkinkierto pienellä piinauksella ja ykkösenä lenssille! Pieni shokki iski miehistöömme oudosta sijoituksesta ja manöövereillä laskimme kolme venettä ohitse lenssin aikana. Maaliin tultiin nelosena. Päivän kolmannessa lähdössä valuttiin hieman hyvän ekan kryssin jälkeen ja tultiin maaliin kahdeksantena. Kokonaistilanteessa olimme yllättäen kuudentena.

Sunnuntaina tuulta oli luvassa vielä hitusen lauantaita enemmän (12-15 m/s). Rannassa oli 5.5 ja 6 luokille lykkäysviesti liian kovan tuulen vuoksi (tuuliraja 12 m/s). H-veneelle tuuliraja on 15 m/s. Osa miehistöistä päätti olla lähtemättä. Yhteistä päätöstä ei fleetin sisällä tullut, joten mekin suuntasimme lopulta merelle hieman myöhässä. Myöhästyimme ekasta startista 4 min. Purjehdimme radan läpi harjoitusmielessä. Startista tuli poisheittomme (11). Toiseen starttiin hyvä startti ja ylämerkillä käänsimme viidentenä. Valuimme jälleen hieman ja maaliin tulimme seitsemäntenä. Viimeisen startin kolme kärkivenettä jätti väliin podiumpaikkojen jo ratkettua. Hyvällä startilla ja venevauhdilla tulimme kolmantena maaliin. Sarjalla (9,4,8,11,7,3) päädyimme lopputuloksissa 6.

Paikalla kisoissa oli yhtä venekuntaa lukuunottamatta Suomen kärkiveneet. 18 veneen joukossa olimme tyytyväisiä lopputulokseen. Mainittakoon, että,taaksemme jäi H-vene legenda Juhani Seppä. Viime kauden SM hopeamitalistit ohittivat meidät lopputuloksissa niukasti kahdella pisteellä vasta sunnuntaina.

Tiimistämme ainoastaan Jussilla oli aiempaa kokemusta rankingtason kilpailuista. Keulagastimme Janne aloitteli vasta viime kesänä purjehdusharrastuksen Erikin kyydissä. Kovan tuulen vauhtimme on hyvä tällä hetkellä. Keski- ja kevyentuulen vauhti jäi vielä arvoitukseksi. Manoovereitä pitää vielä treenata paljon. Viikonloppu oli hieno mittari meille ja todisti Jannellekin, ettei H- vene kaadu kovassakaan kelissä;).

Terveisin FIN-842
Jussi Hämäläinen, Janne Kinnunen ja Erik-Mikael Eriksson