Kuukausitiedote 8/2018

27.8.2018

KUOPIOLAISILLE SM-MENESTYSTÄ

Kuopion Pursiseuran Kaapo Mättö saavutti Porvoossa käytyjen optimistijollien SM-kilpailussa upeasti nuorten SM-hopeaa. Joni Päivinen puolestaan voitti SM-pronssia Laser-luokan SM-kilpailuissa Tampereen Näsijärvellä.

SEURAN MESTARUUDET RATKEAVAT

Kuopion Pursiseuran mestaruudet matkaveneissä, optimistijollissa ja lasereissa ratkeavat tällä viikolla järjestettävissä viikkokilpailuissa. Matkaveneet purjehtivat tiistaina ja kevytveneet keskiviikkona.

HYVÄT MERIMIESTAVAT KUNNIAAN

Vielä kun veneilykautta on jonkin verran jäljellä, on hyvä muistutella seuran jäseniä hyvistä merimiestavoista niin vesillä kuin tukikohdissa. Hyviin merimiestapoihin kuuluu mm. toisten veneilijöiden huomioiminen ja liputusohjeiden noudattaminen. Muistetaan liikkua vesillä turvallisesti ja näytetään omalla toiminnalla nuoremmille veneilijöille esimerkkiä.

VENEIDEN KIINNITYSTEN TARKISTAMINEN

Syksyn lähestyessä on taas hyvä käydä tarkistamassa veneiden kiinnitykset Pirttiniemessä, jotta kiinnitykset kestävät mahdollisissa myräköissä syksyn aikana. Veneiden kiinnityksessä tulee ottaa huomioon myös riittävä turvaväli laituriin.

MASTONKAAJATAISET JÄNISSALOSSA

Jänissalossa järjestetään perinteiset Mastonkaatajaiset lauantaina 8.9.

Ohjelma:

klo 12.00 Tikkakisat
Lasten onkikisa samaan aikaan (omat onget mukaan)
klo 13.30 Arpajaiset
klo 15.00 Naisten sauna
klo 16.30 Miesten sauna
klo 18.00 Ruokailu (rosvopaisti)

Ruokailun hinta aikuisilta 10 € ja lapsilta (alle 12-v.) 5 €. Jokainen tuo omat ruokajuomat mukanaan!

Ruokailun järjestämisen helpottamiseksi pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta ennakkoon 31.8. mennessä tekstiviestillä Jänissalon isännälle Jari Korkalaiselle puh. 044 366 6546.

Päivän päätteeksi yhteislaulua ja karaokea.

Rosvopaistikuopan lämmitykseen, karaoken juontamiseen ja muutamiin muihin järjestelytehtäviin tarvitaan talkooapua. Jos olet käytettävissä, ota yhteyttä Jänissalon isäntään (Jari, 044 366 6546) tai emäntään (Anne, 044 338 1132).

Tervetuloa!

SYKSYN YHTEISNOSTOT

Tämän syksyn yhteisnostot Pirttiniemessä järjestetään lauantaina 22.9. ja lauantaina 13.10. Ensimmäiseen nostoon tulee ilmoittautua 12.9. mennessä ja toiseen nostoon 3.10. mennessä. Ilmoittautumiset seuran toimistolle kuops(at)kuopionpursiseura.fi / 040 760 3446.

Nostojärjestys ja tarkempi aikataulu tulee nähtäville seuran nettisivuille ja Pirttiniemen ilmoitustaululle viikkoa ennen nostopäivää.

Noston hinta on 65 € / vene. Erillisestä maston nostosta veloitetaan 35 €. Jälki-ilmoittautuneilta peritään 20 € lisämaksu. Mahdolliset lisäpainot laskutetaan sopimuksen mukaisesti.

Luotsi-toimintakeskuksessa toimii yhteisnostopäivinä kahvio.

Yhteisnostoihin osallistujia (ja muitakin Pirttiniemessä liikkujia) pyydetään huomioimaan autojen pysäköinti Pirttiniemen alueella siten, ettei tukita nosturin kulkureittejä.

Huomioikaa myös poikkeuksellisen alhainen vesi. Luotsin edessä olevalle laivalaiturille ei suositella kiinnitettävän veneitä tällä hetkellä laisinkaan.

Talvipaikkakartta ja -lista ovat nähtävillä seuran jäsensivuilla ja Luotsi-toimintakeskuksen ilmoitustaululla.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Elokuu

Ti 28.8. Tiistaipurjehdus (matkaveneet)
Ke 29.8. Keskiviikkopurjehdus (kevytveneet)