Uuden jäsenen opas

Tälle sivulle on koottu lyhyesti tietoa Kuopion Pursiseuran toiminnasta. Lisätietoa löydät nettisivuiltamme ja myös seuran toimisto palvelee kaikissa jäsenyyteen liittyvissä asioissa. Yhteystiedot löydät täältä.

Seuran aktiivinen toiminta tapahtuu toimikunnissa. Osallistumalla toimikuntien toimintaan voit antaa oman panoksesi seuran toiminnan kehittämiseen. Lisätietoa toimikunnista löydät täältä.

Kuopion Pursiseuran jäsenten omaan Facebook-ryhmään pääset liittymään osoitteessa: www.facebook.com/groups/KuoPS

Seuraa meitä somessa:
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.facebook.com/kuopionpursiseura
www.instagram.com/kuopionpursiseura

Leirit ja koulutukset

Seuran koulutustoiminnan tavoitteena on edistää turvallista ja vastuullista veneilyä järjestämällä erilaisille veneilijäryhmille suunnattuja koulutuksia ja niihin liittyviä tutkintoja. Koulutuksia järjestetään sekä moottori- että purjeveneilijöille.

Lapsille ja nuorille järjestetään kesäkaudella purjehdusleirejä ja -harjoituksia kevytveneillä sekä ratamoottoriveneilytoimintaa GT10-veneillä. Veneilykauden ulkopuolella ylläpidetään hyvää peruskuntoa, lajituntemusta ja ryhmähenkeä sisäharjoituksissa ja erilaisissa teemailloissa.

Leireille ja koulutuksiin osallistuminen ei edellytä omaa venettä.

Lue lisää: www.kuopionpursiseura.fi/leirit-ja-koulutukset

Kilpailut

Seuran kilpailutoiminta on aktiivista. Perinteisesti järjestettyjä kilpailuja ovat mm. köliveneiden tiistaipurjehdukset ja kevytveneiden keskiviikkopurjehdukset sekä Saimaa ranking -osakilpailut ja Kallaveden kierto.

Seuran järjestämiin kilpailuihin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta kilpailemisesta ja etenkin viikkokilpailuissa on helppo tutustua kilpapurjehduksen perusteisiin.

Lue lisää: www.kuopionpursiseura.fi/kilpailut

Venepaikat

Pirttiniemen tukikohdassa on noin 300 laituri- ja talvisäilytyspaikkaa seuran jäsenten veneille. Tukikohdan palvelutaso on hyvä ja veneiden säilyttäminen vartioidulla alueella on edullista ja turvallista.

Venepaikkaa voi hakea täyttämällä seuran nettisivuilta löytyvän venepaikkahakemuksen tai ottamalla yhteyttä seuran toimistolle.

Lue lisää: www.kuopionpursiseura.fi/venepaikat

Katsastus

Seuran rekisterissä olevat veneet tulee katsastaa vuosittain kesäkuun loppuun mennessä. Tämän lisäksi veneeseen on tehtävä peruskatsastus vähintään joka viides vuosi ja aina, kun vene vaihtaa omistajaa tai rekisteröintiseuraa.

Katsastettu vene merkitään seuran venerekisteriin, jolloin vene saa oikeuden käyttää seuran lippua.

Veneen vuosittainen katsastaminen on edellytyksenä myös venepaikan saamiselle Pirttiniemestä.

Lue lisää: www.kuopionpursiseura.fi/katsastus

Tukikohdat

Seuralla on käytössään kolme upeaa tukikohtaa. Kotisatamana toimii Pirttiniemen tukikohta, joka sijaitsee Kallaveden rannalla muutaman kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Saaristotukikohdat sijaitsevat eteläisellä Kallavedellä Iivarinsalossa ja Suvasvedellä Jänissalossa. 

Kuopion Pursiseuran jäsenillä on myös oikeus käyttää muiden Saimaan alueen pursiseurojen yhteiskäytössä olevia tukikohtia paikkakohtaisin laiturimaksuin. Tukikohtaoppaan voit noutaa veloituksetta seuran toimistolta.

Jäsenyys todistetaan perälipulla tai veneenomistajan viirillä. Lippuja ja viirejä sekä tukikohtiin käyviä seura-avaimia on saatavilla seuran toimistolta ja satamamestarilta. 

Lue lisää: www.kuopionpursiseura.fi/tukikohdat

Tapahtumat

Seura järjestää erilaisia koko perheen veneilytapahtumia ympäri vuoden. Tapahtumissa pääsee tutustumaan seuran jäseniin, tukikohtiin ja toimintaan. Uudet jäsenet toivotetaankin lämpimästi tervetulleiksi mukaan!

Seura toimii myös Kallavesj'-messujen järjestäjänä. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1964 lähtien.

Lue lisää: www.kuopionpursiseura.fi/tapahtumat

Ympäristöohje

Kuopion Pursiseuran keskeisiä tavoitteita toiminnassa on puhtaan vesiympäristön arvostaminen ja säilyttäminen. Seuran ympäristöohjeessa on huomioitu asioita, joiden avulla jokainen seuran jäsen voi omalta osaltaan pitää huolta tämän tavoitteen toteuttamisesta.

Lue lisää: www.kuopionpursiseura.fi/seura/ymparistoohje

Tervetuloa mukaan Kuopion Pursiseuran toimintaan!