Juniori- ja kevytvenetoiminta

Kuopion Pursiseuran juniori- ja kevytvenetoiminnan tavoitteena on tarjota mukaansatempaava liikunnallinen harrastus purjehduksen parissa. Toimintaa on niin vasta-alkajille kuin kokeneille konkareillekin ja jokaisella on mahdollisuus kehittyä purjehtijana oman kiinnostuksen ja tavoitetason mukaisesti. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kevytvenetoiminnasta kiinnostuneet ikään katsomatta.

Seurassamme on tällä hetkellä kolme toimivaa kevytveneluokkaa: Optimistijolla 7-14-vuotiaille ja Laser sitä vanhemmille yksinpurjehtijoille sekä RS Feva XL-luokka kymmenestä ikävuodesta alkaen kaksinpurjehduksesta kiinnostuneille harrastajille.

Seura järjestää leiritoimintaa ja ohjattuja purjehdusharjoituksia kesäkuukausien ajan ja veneilykauden ulkopuolella ylläpidetään hyvää peruskuntoa, lajituntemusta ja ryhmähenkeä sisäharjoituksissa ja erilaisissa teemailloissa.

Kesäkuukausiksi palkataan purjehdusohjaajia sekä vastuuvalmentaja, joiden tehtävänä on toimia leirien ohjaajina ja harjoitusten vetäjinä. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kouluttamat ohjaajat pyrkivät takamaan turvallisen vesillä liikkumisen kaikissa olosuhteissa. Kauden harjoitusohjelman ja leirien sisällöstä vastaa seuran vastuuvalmentaja.

Seurassa järjestettävien koulutusten lisäksi pyritään osallistumaan mahdollisuuksien mukaan myös Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n sekä muiden yhteistyökumppaniemme järjestämiin koulutustapahtumiin.

Seuran kilpailutoiminta kevytveneluokissa on aktiivista. Kilpailutoimintaan on helppo tutustua osallistumalla seuran järjestämiin keskiviikkokisoihin, joihin osallistuminen ei edellytä aiempaa kilpailukokemusta. Muualla järjestettäviin kilpailuihin pyritään osallistumaan mahdollisuuksien mukaan ja seura tukee kilpailijoita budjettinsa rajoissa maksamalla kilpailijoiden matkakuluja sekä osallistumismaksuja matkustusohjesäännön mukaisesti.

Vaikka purjehdus on yksilölaji, muodostavat Kuopion Pursiseuran juniori- ja kevytvenepurjehtijat joukkueen, jolla on yhteiset pelisäännöt ja hyvä, toisiaan kannustava ryhmähenki. Joukkueen olohuoneena netissä toimii Team KuoPS -sivut, jonne saat tunnukset ottamalla yhteyttä Hanna Venäläiseen: hannaa.venalainen(at)gmail.com

Lisätietoja: Joni Päivinen, 050 351 8922, paivinen(at)gmail.com