Purjehtijakurssi

Kuopion Pursiseuran purjehduskoulu Skuutti on järjestänyt kaikille avoimia purjehtijakursseja jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Teoriaosuus järjestetään huhti-toukokuussa ja käytännön jakso kesäkuussa (teoriaosuuden suorittaminen on edellytyksenä käytännön jaksolle osallistumiselle). Kurssilla noudatetaan auktorisoidun koulutusjärjestelmän mukaista koulutusohjelmaa.

Kurssin ensisijaisena tavoitteena on johdattaa purjehduksen pariin ja antaa köliveneen miehistössä (gasti) tarvittavat teoreettiset ja käytännön tiedot ja taidot. Kurssin jälkeen on taito toimia veneessä mm. ohjaajana, purjeiden säätäjänä ja navigaattorina. Kurssi antaa valmiudet osallistua aktiivisesti kaikkeen siihen, mitä vesillä purjehduksen aikana tapahtuu.

Kurssille osallistuminen ei edellytä omaa venettä. Kurssin ohjelma sisältää purjehduksen lisäksi paljon muutakin, kaikkea turvalliseen veneilyyn ja hyviin merimiestapoihin liittyvää, mitä jokaisen vesillä liikkuvan on tiedettävä ja osattava myös käytännössä toteuttaa.

Teoriaosuuden sisältö: Johdanto, koulutusjärjestelmä, merimiestaidot ja veneilykulttuuri, Purjehduksen teoria ja purjeiden käsittely, Navigointi, kartat, väylät ja turvalaitteet, Turvallisuus ja turvavarusteet, toiminta erikoistilanteissa, katsastus, Sääoppi, Solmut ja köydet, Manööverit ja ankkurointi, Veneen huoltaminen, Tutustuminen veneisiin ja niiden osiin sekä varusteisiin.

Käytännön osuuden sisältö: Veneiden purjehdus- ja satamakuntoon laitto, sisä- ja kansijärjestys, miehistön tehtävät eri tilanteissa, Koneella ajo, lähtö, rantautuminen, Iso- ja keulapurjeen nosto, purjeiden skuuttaus, vasta- ja myötäkäännökset, reivaus, Ankkurointi, Väistämissäännöt, Matkapurjehdus, reitin suunnittelu, kompassisuunnat, maisemanavigointi, Mies yli laidan -harjoitus.

Kuopion Pursiseuran 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Skuutti purjehtijakurssille osallistuville liittymismaksu seuraan 0 € (norm. 100-200 €).

Ajankohta:

Teoria:

• ti 16.4.2019 klo 18.00-20.30
  • ti 23.4.2019 klo 18.00-20.30
  • ma 29.4.2019 klo 18.00-20.30
  • ti 7.5.2019 klo 18.00-20.30
  • ti 14.5.2019 klo 18.00-20.30

Käytäntö:

• 7.-9.6.2019

Paikka:

Luotsi-toimintakeskus, Pirttiniemi (Vesitie 17, 70460 Kuopio, ks. ajo-ohjeet)

Osallistumismaksu:

Teoria 90 € (sis. SPV:n kirjan "Jeremy Evans: Purjehdustaidot" 223 sivua), käytäntö 150 €.

Ilmoittautuminen:

1.4.2019 mennessä alla olevalla lomakkeella.

Teoriaosuudelle mahtuu 20 osallistujaa ja käytännön jaksolle 12-18 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huom! Käytännön jakson paikat ovat tällä hetkellä täynnä. Pyrimme järjestämään lisää koulutusveneitä.

Kouluttajat:

Pekka Granroth, Antti Iire, Jarmo Miettinen, Ari Pirnes ja Ari Virtanen

Lisätietoja:

Pekka Granroth
pekka.granroth(at)savonia.fi

Ilmoittaudu purhehtijakurssille täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake.

Ilmoittautumislomakkeen tietoja käsitellään ja tallennetaan Kuopion Pursiseuran rekisteriselosteen mukaisesti. Rekisteriselosteen löydät täältä.

Ilmoittaudun seuraavaan koulutukseen: *
Haluan liittyä Kuopion Pursiseuran jäseneksi: *