Yhteisnostoon osallistuvan muistilista

  1. Muista ilmoittautua yhteisnostoon ajoissa. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita myös mahdolliset tarpeet nostokehikolle tms.
  2. Pukit voi tuoda talvipaikoille syyskuun alussa. Älä jätä siirtoa viime tippaan ja etenkin takariviin tulevat pukit kannattaa tuoda ajoissa paikalle.
  3. Varmista, että pukki on oikealla kohdalla, jottei sitä tarvitse enää siirtää noston yhteydessä. Pukin tulee olla myös vaaterissa ja säädettävät tassut valmiiksi höllättynä.
  4. Huomioithan pukin asettelussa sen, ettei mikään veneen osa (masto tms.) saa ylittää sille varattua tilaa. Kölin paikka sekä keulan ja perän ylitykset kannattaa maalata muistin tueksi pukkiin.
  5. Jos tarvitset apua maston kaadossa, ota hyvissä ajoin ennen nostopäivää yhteyttä satamamestariin tai pyydä muita veneilijöitä avuksi.
  6. Yhteisnostoon osallistuvia ja muitakin nostojen aikaan alueella liikkuvia pyydetään huomioimaan autojen pysäköinti siten, ettei tukita nosturin kulkureittejä.
  7. Veneen tulee olla valmiina nostoa varten nosturin tullessa kohdalle. Varmista, että liinat, ohjausköydet ym. ovat paikoillaan. Pitkäkölisissä veneissä tulee olla myös valmiiksi mitoitetut väliköydet, ettei keulaliina pääse luistamaan.
  8. Jokainen veneen omistaja vastaa itse liinojen asianmukaisesta kiinnittämisestä ja irrottamisesta, ellei toisin ole etukäteen sovittu.
  9. Veneen omistaja vastaa myös siitä, että vene asettuu pukille oikeaan paikkaan ja oikeaan asentoon.
  10. Muistathan olla apuna myös muiden veneiden nostoissa (myös omaan veneen noston jälkeen). Tällä tavoin nostot sujuvat paremmin ja kustannukset saadaan pidettyä alhaisina.