Iloa ja oppia veneilyyn - Kuopion Pursiseura ry

Kommodorin kyhhäys

Otin kommodorin tehtävät vastaan Jan Janssonilta vuoden 2018 alussa. Kiitän Jannea menestyksekkäästä puheenjohtajakaudesta sekä pursiseuran luotsaamisesta hyvässä myötäisessä. Monipuolinen Luotsi-toimintakeskus on saatu käyttöömme, venepaikkoja on vähintään riittävästi, arvokasta nuorisotyötä tehdään, kilpailuissa on saavutettu menestystä ja talouskin on vakaalla pohjalla. Jannen asema Suomen Purjehdus- ja Veneily ry:n varapuheenjohtajana tarjoaa meille arvokasta näkymää valtakunnalliseen veneilymaailmaan.

Omasta puolestani kiitän jäsenistöä lämpimästi luottamuksesta. Uusi tehtävä on mieluisa ja aloitan yhteistoiminnan myönteisessä hengessä. Sekä purje- että moottoriveneilijät toimivat suuressa seurassamme yhteisen harrastuksen hyväksi ja veneitä on noin 350. Noin 800 jäsenen joukossa on monipuolista osaamista, ammattitaitoa ja tarpeellista tietoa jaettavaksi.

Pirttiniemen tukikohdassa ylläpidetään veneitä kustannustehokkaasti ja tarjotaan virikkeitä sekä aktiviteettia perheille. Luotsi-toimintakeskuksen käyttöä voidaan vielä monipuolistaa palvelemaan jäsenistöämme ja vierasveneilijöitä. Iivarinsalon tukikohtaan pääsee helposti ja Jänissalo Suvasvedellä on varsinainen veneilijän helmi. Yhteistyöseurojen tukikohdat Itä-Suomen järviverkostossa avaavat uuden ulottuvuuden matkaveneilylle.

Sisävesien suurimpiin kuuluva Kuopion Pursiseura seuraa ympäristön kehitystä ja haluaa olla helposti lähestyttävä uusille harrastajille. Kallavedelle ja koko Saimaan ympäristöön sopivat niin uudet kuin vanhat, ja isot sekä pienet veneet virkistämään vapaa-aikaa kehdosta hautaan; elämyksiä aloittelijoille ja kokeneemmille kippareille.

Meillä on Suomen hienoimpia järviympäristöjä, kaunis puhdas luonto ja rajoittamattomat vesiyhteydet. Pursiseura tarjoaa yhdessä tekemistä, koulutusta, katsastuspalvelun ja evästystä omatoimiseen luonnon kohtaamiseen. Perinteet ovat voimavaranamme ilman turhaa pönötystä; valmistaudumme juhlistamaan 130 vuoden taivalta ensi vuonna.

Tervetuloa vesille!

Ossi Sivén
Kommodori

PDF-tiedostoToimintasuunnitelma 2017.pdf (515 kB)