Iloa ja oppia veneilyyn - Kuopion Pursiseura ry

Kommodorin kyhhäys

Juhani Aho ei varmaankaan arvannut vuonna 1889, toimiessaan Kuopion Pursiseuran perustajajäsenenä, kuinka laajaa veneilyharrastus tulisi olemaan Kallavedellä ja koko Saimaalla. KuoPS on sisävesien suurimpia ja koko Suomen vanhimpia veneilyseuroja. Jäseniä on n. 800 ja veneitä 350. Puolet kulkee tuulen voimalla purjeilla, toinen puoli moottorin avulla.

Jäsenille on tarjolla paljon palveluja. On lapsi- ja nuorisotoimintaa, purjehduskilpailuja, matkavenetapahtumia, venekatsastusta, koulutusta ja tukikohtia. Kallavedellä kotisatama on Pirttiniemessä ja saaritukikohta Iivarinsalossa. Kirkasvetisellä Suvasvedellä on Jänissalon hieno tukikohta. KuoPS:n jäsenistön käytössä on koko Saimaan vesistön alueella kymmeniä muiden seurojen tukikohtia. Jäsenille on lisäksi tarjolla Suomen Purjehdus- ja Veneilyliiton kaikki palvelut mm. jäsenlehti Nautic, tapaturmavakuutus ym. Kun suurin osa seuran töistä tehdään palkatta, on jäsenmaksu etuihin verrattuna kyetty pitämään edullisena.

Kallavesj’-messut keväällä on seuran suurin yksittäinen ponnistus. Kuopio-hallissa on käynyt 25 000 messuvierasta vuosittain viimeisten vuosien aikana. Tämä tekee Kallavesj’-messuista Suomen toiseksi suurimman veneilymessun. Viime vuonna aloitettu Kuopio Veneilee -tapahtuma, jossa venealan toimijat tuovat veneitään laituriin ja koeajettavaksi, jatkuu kesäkuussa Maljalahdessa yhtä aikaa European Sailing League:n Suomen toisen osakilpailun kanssa. Liigassa kilpailevat 18 pursiseuraa vastakkain. On sanomatta selvää, että seurojen parhaimmat purjehtijat osallistuvat. Tule kannustamaan Kuopsilaisia!

Junioritoiminta kasvaa taas tänä vuonna. On purjehduskursseja, -kilpailuja ja muita tapahtumia pitkin kesää. Pirttiniemi ja Luotsi-toimintakeskus antavat toiminnalle mainiot edellytykset.

Kotisivuiltamme löytyvät tarkemmat tiedot mm. tapahtumista, ilmoittautumisesta ja miten jäsenyyttä voi hakea.

Tervetuloa mukaan veneilyharrastuksen piiriin!

Janne Jansson
Kommodori

PDF-tiedostoToimintasuunnitelma 2017.pdf (515 kB)
Kuopion Pursiseura ry:n toimintasuunnitelma 2017