Kuopion Pursiseura ry

Kuopion Pursiseura on vuonna 1889 perustettu veneilyseura, jonka perustehtävänä on vesillä liikkumisen ja siihen liittyvien urheilumuotojen edistäminen sekä veneilijöiden yhteisöllisyyden lisääminen. 

Seura järjestää monipuolista veneilykoulutusta ja aktiivista harrastus- ja kilpailutoimintaa. Toimintaan kuuluu myös veneiden katsastustoiminta ja erilaisten koko perheen veneilytapahtumien järjestäminen.

Seurassa on tällä hetkellä noin 750 jäsentä. Seuran rekisterissä on noin 300 venettä, joista puolet on kölipurjeveneitä ja puolet moottoriveneitä.

Seuralla on kolme tukikohtaa. Kotisatamana toimii Pirttiniemen tukikohta noin neljän kilometrin päässä Kuopion torilta. Saaristotukikohdat sijaitsevat eteläisellä Kallavedellä Iivarinsalossa ja Suvasvedellä Jänissalossa. Pirttiniemen tukikohdassa on tarjolla vapaita venepaikkoja seuran jäsenten veneille.

Seura toimii Kallavesj'-messujen järjestäjänä. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1964 lähtien.

Seuran jäsenyyttä voivat hakea kaikki veneilystä ja pursiseuratoiminnasta kiinnostuneet henkilöt. Lisätietoa jäsenyydestä ja jäseneduista löydät täältä.

Kuopion Pursiseura on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseura.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.