Ratamoottorivenesarja RaceWKND! ja Kuopion Pursiseura yhteistyöhön

20.5.2020

Keväällä 2020 Raimo Sonninen lahjoitti Kuopion Pursiseuralle oman kilpaveneen 8-12-vuotiaille junioreille harrastustoiminnan aloittamiseen. SJ10 luokka on kansallisiin moottorivenekilpailuihin luotu juniorisarja, veneluokkaa voi harrastaa vaikkei kilpailut itsessään kiinnostaisi.

RaceWKND! ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry saivat Finnlinesilta lahjoituksena kilpaveneen ja paras paikka vuodelle 2020 sille on Kuopion Pursiseuran moottoriveneilyn juniorityön aloittamisessa.

Seuran upouudet SJ10 veneet toimivat niin koulutuskalustona kuin myös kilpailuissakin. Seura valitsee kesän aikana päätettävän säännöstön perusteella SM-sarjan Kuopion osakilpailua varten juniorikoulutuksessa ansioituneen kuljettajan, joka pääsee edustamaan seuraa kansallisessa SM-osakilpailussa Kuopiossa 29.-30.8.2020.

Kuopion Pursiseuran juniorityöhön sekä uuteen kalustoon ja RaceWKND!:in toimintaan pääset tutustumaan Kuopion Saanalle sunnuntaina 7.6.2020. Kaluston kokeiluun on varattu koko päivä ja 8-12 vuotiaat pääsevät kokeilemaan vauhdin hurmaa turvallisissa oloissa. Ilmoittautumislomakkeen kokeiluun löydät www.racewknd.com sivuilta. 

Kuopion Pursiseura on sitoutunut juniorityöhön perustamalla oman jaoston SJ10-toiminnalle. ”Pursiseuran tuki heti alusta alkaen on paitsi tärkeää, myös olennainen osa menestyspolun rakentamisessa”, toteaa uudesta toiminnasta vastuun ottanut Tero Hakkarainen. 

”Kun pursiseura päättää sitoutua ratamoottoriveneilyyn, perustaa oman jaoston, joka pitää sisällään ohjatun ja säännöllisen koulutustoiminnan sekä oman kaluston SJ10-luokassa, on myös ratamoottoriveneilyn tulevaisuus turvattu”, RaceWKND!:in uusi promoottori Johannes Böhmig sanoo samalla. 

Kuopio, sekä etenkin Bellanranta kisapaikkana on kuopiolaisille tuttu jo vuosien takaa ja sehän on kisapaikkana mitä parhain, kuten viime kaudella huomattiin. Kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön mukaan hyvin harva kilpailupaikkakunta on sekä kuljettajan että yleisön kannalta yhtä sopiva kuin Kuopion Bellanranta. Rata näkyy kaikille katsojille erittäin hyvin ja katselupaikkoja on sen ympärillä tarpeeksi. Viereinen silta toimii aivan loistavana katselualueena turvavälit huomioon ottaen ja kruununa katsojille on taatusti Suomen uusin ja hienon rantakeidas, Saana. Sami odottaakin jo innolla ensi kesän kisoja sekä etenkin oman jälkikasvunsa ajamista hänelle jo pikkupojasta tutuissa Kallaveden vesissä. 

Vauhdikas kilpailuviikonloppu ja Kuopion Saanan Venetsialaiset järjestetään 29.-30. elokuuta ja se tuo Bellanrantaan Suomen kärkitallit ja kuljettajat.

Avoimen SM-sarjan pisteistä kisataan SJ-10, GT-15, GT-30 ja F4 -luokissa.

Aika-ajot kaikissa luokissa ajetaan lauantai- sekä sunnuntaiaamupäivinä ja kilpailulähdöt molempina päivinä klo 13 alkaen. Tarkemmat ja viimeisimmät tiedot koko viikonlopun tapahtumasta ja ohjeistuksista löytyvät osoitteesta www.racewknd.com

Aitoa kilpavenemeininkiä, nähtävää ja koettavaa on siis tarjolla kaikille ja kaikenikäisille.