Uusi venetapahtuma lipuu kesällä Saanaan

28.2.2020

Aiempina vuosina järjestetty Kuopio Veneilee -tapahtuma on uudistunut Kuopion Uivaksi venenäyttelyksi, joka järjestetään viikko ennen juhannusta Kuopion Saanassa.

Kuopiossa vuodesta 2015 järjestetty Kuopio Veneilee -tapahtuma on nähty vuosien varrella Kuopion Pursiseuran Pirttiniemen tukikohdassa, Kallamarinan edustalla ja viimeisimmät kaksi vuotta Scandicin rannassa osana Sunsets Kuopio -tapahtumakokonaisuutta.

Tulevana kesänä tapahtuma siirtyy järjestettäväksi Kuopion Saanaan ja samalla myös tapahtuman nimi muuttuu Kuopion Uivaksi venenäyttelyksi.

- Tapahtuma on hakenut vuosien varrella muotoaan ja sille on nähty selkeä tarve. On ollut ilo nähdä, miten aktiivisesti eri toimijat ovat lähteneet mukaan kehittämään tapahtumaa ja Saana tarjoaakin sille aivan upeat puitteet, toteaa Jani Kelo Kuopion Pursiseurasta.

Kuopion Uiva venenäyttely järjestetään 12.-13. kesäkuuta ja se toimiikin lähtölaukauksena koko alueen veneilykaudelle. Tapahtuman järjestävät Kuopion Pursiseura ja Kuopion Saana yhteistyössä kuopiolaisten venealan toimijoiden kanssa.

- Pursiseura tekee paljon yhteistyötä venealan toimijoiden kanssa muun muassa perinteisten Kallavesj´-messujen yhteydessä ja tämä uusi tapahtuma vain entisestään tiivistää yhteistyötä, Kelo toteaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy

Kuopion Uivaan venenäyttelyyn on yleisöllä vapaa pääsy ja kaksipäiväisessä tapahtumassa on mahdollisuus tutustua veneilykauden uutuuksiin ja mukana on myös koeajettavia veneitä sekä vesijettejä. Kuopiolaiset venealan toimijat ovat tapahtumassa vahvasti edustettuina, mutta mukaan on tulossa myös toimijoita kauempaakin.

Tapahtumapaikka Saanaan on helppo tulla omalla autolla, veneellä tai vaikka kaupunkipyörällä ja Saanan ympäristössä riittää venenäyttelyn lisäksi paljon muutakin koettavaa koko perheelle.

- Kuopion Saana on olemassa juuri tällaisia tapahtumia varten ja uskon, että tällainen tapahtuma tukee koko alueen toimintaa. Saana on uniikki matkailukohde Suomen mittakaavassa ja tavoitteenamme on palvella monipuolisesti eri asiakaskuntia, Saanan toimitusjohtajan Jukka Savolainen toteaa.