Ohjeet yhteisnostoon osallistuville

 1. Muista ilmoittautua yhteisnostoon ajoissa. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita myös mahdolliset tarpeet nostokehikolle tms.
 2. Pukit voi tuoda talvipaikoille syyskuun alussa. Älä jätä siirtoa viime tippaan ja etenkin takariviin tulevat pukit kannattaa tuoda ajoissa paikalle.
 3. Varmista, että pukki on oikealla kohdalla, jottei sitä tarvitse enää siirtää noston yhteydessä. Pukin tulee olla myös vaaterissa ja säädettävät tassut valmiiksi höllättynä.
 4. Huomioithan pukin asettelussa sen, ettei mikään veneen osa (masto tms.) saa ylittää sille varattua tilaa. Kölin paikka sekä keulan ja perän ylitykset tulee olla merkittyinä pukkeihin.
 5. Jos tarvitset apua maston kaadossa, ota hyvissä ajoin ennen nostopäivää yhteyttä satamamestariin tai pyydä muita veneilijöitä avuksi.
 6. Yhteisnostoon osallistuvia ja muitakin nostojen aikaan alueella liikkuvia pyydetään huomioimaan autojen pysäköinti siten, ettei tukita nosturin kulkureittejä.
 7. Seura vastaa tarvittavan nostokaluston järjestämisestä paikalle ja organisoi nostojärjestystä nostopäivän sujuvuuden varmistamiseksi.
 8. Veneen nostokuntoon laittamisesta ja nostosta (ohjausköyden käyttö ym.) vastaa jokainen veneen omistaja itse.
 9. Veneen omistaja vastaa itse myös mahdollisista noston yhteydessä syntyvistä vahingoista. Veneessä tulee olla voimassa olevat asianmukaiset vakuutukset.
 10. Veneen tulee olla valmiina nostoa varten nosturin tullessa kohdalle. Varmista, että liinat, ohjausköydet ym. ovat paikoillaan. Ohjausköysissä ei saa olla solmuja tai lenkkejä. Pitkäkölisissä veneissä tulee olla valmiiksi mitoitetut väliköydet, ettei keulaliina pääse luistamaan.  Huomioi myös, että veneessä on asianmukaiset tikkaat.
 11. Jokainen veneen omistaja vastaa itse liinojen asianmukaisesta kiinnittämisestä ja irrottamisesta, ellei toisin ole etukäteen sovittu. Veneen omistaja vastaa myös siitä, että vene asettuu pukille oikeaan paikkaan ja oikeaan asentoon.
 12. Yhden veneen nostoon on varattu aikaa enintään 15 minuuttia. Mikäli nostoon kuluu enemmän aikaa veneen omistajan toiminnasta johtuvan syyn takia (puutteellinen valmistelu tms.), voidaan veneen omistajalta veloittaa lisämaksu nostoon varatun enimmäisajan ylittävältä osalta.  
 13. Muistathan olla apuna myös muiden veneiden nostoissa (myös omaan veneen noston jälkeen). Tällä tavoin nostot sujuvat paremmin ja kustannukset saadaan pidettyä alhaisina.