Kuukausitiedote 5/2018

30.5.2018

SUOMEN PARHAAT OPTIMISTIJOLLAPURJEHTIJAT KILPAILIVAT KALLAVEDELLÄ

Kuopion Pursiseuran järjestämä kansallinen optimistijollien rankingkilpailu purjehdittiin loistavissa olosuhteissa Kallavedellä satamaselällä. Kilpailu oli KuoPS:lle suuri menestys ja se keräsi paikalle kaikki maan parhaat junioripurjehtijat.

Tapahtuma oli seuramme uudistuneelle kilpailuorganisaatiolle tärkeä näytön paikka tavoitellessamme tulevaisuudessa tärkeitä purjehduskilpailuja järjestettäväksemme. Onnistuimme erinomaisesti kaikilta osin ja voimme luottavaisesti katsoa kohti uusia haasteita kilpailujen järjestäjänä.

Kilpailu vietiin läpi aurinkoisessa säässä ja hyvässä tuulessa. EM-kilpailuihin jo valittu Kaapo Mättö purjehti yhteistuloksissa sijalle 11. Lisäksi Kuopion Pursiseuralle varmistui kaksi paikkaa Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin, sillä Pihla Mättö ja Carla Päivinen purjehtivat Suomen PM-joukkueeseen. EM-kilpailut purjehditaan Hollannissa kesäkuussa ja PM-kilpailut Ruotsissa elokuussa.

Kuopion osakilpailun voiton vei jo toisena vuotena peräkkäin Simon Karlemo Espoosta. Toiseksi tuli Sebastian Feodoroff Helsingistä ja kolmanneksi purjehti Xiaojian Keinänen Raumalta.

Kilpailu tallentui katsottavaksi myös Petteri Mussalon ja Krista Nurmen loistavien valokuvien ansiosta. Kannattaa käydä katsomassa oheisesta linkistä:

Kilpailutoimikunnan puolesta kiitokset ja hatunnosto koko upealle kilpailuorganisaatiolle! Erityismaininnan ansaitsee Tarmo Föhr, jonka ansiot sekä kalustohankinnassa että radan järjestämisessä olivat valtavat.

Joni Päivinen
Kilpailutoimikunnan pj.

KAAPO MÄTTÖ EM-KISOIHIN!

Optimistijollien kansainvälisten arvokilpailujen Suomen edustajat valittiin kahden toukokuussa järjestetyn karsintakilpailun perusteella. Ensimmäinen kilpailu purjehdittiin Espoossa EMK:n järjestämänä ja toinen karsintakilpailu purjehdittiin Helsingin Kulosaaren edustalla BS:llä.

Kuopion Pursiseuran Kaapo Mättö purjehti erinomaiset karsintakilpailut lyöden itsensä vakuuttavasti Suomen kärkikymmenikköön sijoittuen karsintojen kahdeksanneksi. Se tarkoitti Kaapon valintaa Suomen EM-joukkueeseen. Kaapon menestys on kuopiolaisessa optimistijollapurjehduksessa poikkeuksellisen hienoa, sillä hän on seuramme ensimmäinen EM-tason optimistijollapurjehtija 35 vuoteen.

Toivotamme Kaapolle menestystä ja isoja elämyksiä kesäkuussa Hollannissa järjestettäviin kisoihin!

VIIKKOKILPAILUT ALKAVAT KESÄKUUN ALUSSA

Matkaveneiden tiistaipurjehdukset alkavat tämän kesän osalta 5.6. ja kevytveneiden keskiviikkopurjehdukset 6.6. Samalla alkaa myös kisa mestaruusviireistä.

Viikkokilpailujen ja muiden seuran järjestämien kilpailujen kilpailukutsut ym. infot löydät seuran nettisivuilta: www.kuopionpursiseura.fi/kilpailutoiminta/

TALVIPAIKKOJEN SIIVOUS 15.6. MENNESSÄ

Veneiden talvisäilytysalueet Pirttiniemessä on siivottavat 15.6. mennessä. Kaikki trailerit, pukit ja muut tarvikkeet on siirrettävä pukkialueelle tähän mennessä.

VENEIDEN KUNNOSTUS PIRTTINIEMESSÄ

Veneiden hiekkapuhallukset ym. isommat korjaustyöt Pirttiniemessä vaativat venepaikkatoimikunnan luvan. Tarvittaessa toimikunta osoittaa paikan veneen kunnostukselle, jotta kunnostustöistä ei aiheutuisi haittaa muille veneille.

PIRTTINIEMEN VARTIOVUOROT

Tulevan syksyn vartiovuorolista on julkaistu ja se on luettavissa seuran nettisivujen jäsensivuilla. Lista on lähetetty myös sähköpostitse venepaikan haltijoille. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia jäsensivuille, ota yhteyttä toimistolle kuops(at)kuopionpursiseura.fi.

KESÄN ESKAADERI SUUNTAA MATARIIN

Kuopion Pursiseura järjestää kesällä 2018 eskaaderin Matariin. Matka alkaa lauantaina 30.6. Kuopiosta ja Matariin saavutaan lauantaina 7.7. Paluu tapahtuu sunnuntaina 8.7. omaan tahtiin.

Lue lisää seuran nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan: www.kuopionpursiseura.fi/eskaaderi/

UUDISTUNUT KUOPIO VENEILEE -TAPAHTUMA SCANDICIN RANNASSA ELOKUUN ALUSSA

Kuopion Pursiseura järjestää yhdessä venealan yrittäjien kanssa Kuopio Veneilee –tapahtuman lauantaina 4.8. klo 10-16.

Tapahtumassa kävijät pääsevät tutustumaan markkinoiden uusimpiin venemalleihin ja erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin. Menossa on mukana venealan yrittäjiä sekä muita toimijoita ja tahoja.

Kuopio Veneilee –tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa ja tapahtumapaikkana toimii Hotelli Scandicin ranta.

www.kuopioveneilee.fi

Kuopio Veneilee -tapahtuman kanssa samana viikonloppuna Kuopion satamatorilla järjestetään kesän kuumin beach volley -tapahtuma Sunsets Kuopio. Luvassa on beach volleyn lisäksi liuta muita viihdyttäviä hyvän mielen urheilulajeja sekä aktiviteetteja. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

www.sunsetskuopio.com

TOIMITSIJAKSI KUOPIO VENEILEE -TAPAHTUMAAN

Kuopio Veneilee -tapahtuma järjestetään talkoovoimin ja erilaisiin järjestelytehtäviin tarvitaan aktiivisten jäsenten apua. Talkootehtävinä on mm. seuran esittelyteltan kuljettaminen ja kasaus, seuran esittelypisteellä toimiminen ja järjestyksenvalvonta. Ilmoittaudu talkoisiin seuran toimistolle kuops(at)kuopionpursiseura.fi tai 040 760 3446.

KUOPION PURSISEURAN REKISTERISELOSTE

Kuopion Pursiseura on päivittänyt seuran rekisteriselosteen vastaamaan 25.5.2018 voimaan astunutta EU:n tietosuoja-asetusta. Rekisteriselosteen löydät seuran nettisivuilta: www.kuopionpursiseura.fi/seura/jasenyys/rekisteriseloste/