Juniori- ja kevytvenetoiminnan kuukausikirje 2/2018

2.7.2018

Helteistä heinäkuuta kaikki arvon kevytveneilijät!

Paljon on jo vesillä ehditty tämän vuoden aikana. Suomen ykkösoptaristit aloittivat kisakautensa kotivesillämme toukokuun lopulla ja kisat olivat järjestelyjensä puolesta erittäinkin onnistuneet. Ensi vuonna on tavoite jatkaa arvokisoilla kotivesillä. Jäädään odottamaan, mitä ensi kesälle keksitään.

Uusia purjehtijoita on aloittanut rakkaan harrastuksemme KuoPSn perusleireillä kesäkuun alussa. Iso joukko innostui jatkamaan viikkotreeneissä ja seuran keskiviikkokisoihinkin on jo saatu mukaan tämän kesän purjehtijoita. Tästä on hyvä isolla porukalla jatkaa loppukesä yhteistä harrastusta.

Vielä on paljon treenejä, leirejä ja kisoja edessä tälle kesälle. Seuraava yhteinen kisamatka on 14.-15.7.2018 ESFn järjestämään Valkyrian Cupiin. Kisamatka starttaa yhteiskuljetuksella perjantaina 13.7. Luotsista. ESFn kisat järjestetään kauniissa Suvisaaristossa, jossa kadettikilpailu käydään saariston suojassa. Kisahuolto on järjestetty ESFn kanssa yhteistyössä. Kisaa voi seurata Pentalan saaresta, jossa on kisatoimistokin. Kisailusta kiinnostuneet olkaa yhteydessä Annaan, niin käydään yhdessä läpi asioita ennen kisoja.

Myös laserit ovat innostuneet kilpailemaan kotisataman ulkopuolella. Yhteisiä kisamatkoja on vielä suunnitteilla, mukaan mahtuu vielä! Seuraa tämän osalta Nimenhuutoa tai ole yhteydessä Annaan.

KuoPS edustajia on myös kansainvälisissä arvokisoissa tänä vuonna. Kaapo Mättö kotiutui juuri EM-kisoista Hollannista mukanaan paljon oppia vuorovesistä, merivirroista, isoista aalloista ja kovasta tuulesta. Uusia kavereita tuli ainakin Hollannista, Unkarista, Espanjasta, Australiasta, Uudesta- Seelannista ja Ruotsista. Purjehdus avartaa, monellakin tapaa! Heinäkuun lopulla Carla Päivinen ja Pihla Mättö edustavat Suomea PM-kisoissa Ruotsissa. Uusia kokemuksia siis luvassa tytöillekin. Joni Päivinen on valmistautumassa Lasereiden Masters MM-kisoihin Irlannissa. Jonille tsemppiä treeniin!

Ennen kesäloman loppua vietetään perinteinen Iivarin yön yli leiri 3.-5.8. Leirillä purjehditaan yksin, kaksin ja ehkä kolmestaankin. Lisäksi purjehditaan tuttujen, puolituttujen ja vielä tuntemattomienkin kanssa. Osa leiristä toteutuu osana Kuopio Veneilee tapahtumaa, joka järjestetään Kuopion Satamassa Scandicin edessä 4.8. Osallistuminen pelkkään päivätapahtumaan Satamassa on myös mahdollista. Lisätietoa leiristä liitteenä olevasta leirikirjeestä, Nimenhuudosta ja www.kuopionpursiseura.fi. Viralliset ilmoittautumiset seuran kotisivujen kautta.

Tänä kesänä on todellakin ollut mukavaa purjehdusiloa rannassa ja vesillä. On hienoa olla mukana tällaisessa porukassa, joka yhteisen innon voimalla nauttii vesillä liikkumisesta ja haluaa oppia siitä lisää. Jatketaan tällä samalla fiiliksellä koko kesä ja saadaan taas talvelle muistelemista.

Purjehdusterveisin,

(opti mama nuudeli)